Блог

Блогът на Pochistvane2000

Как ефективно да почистим пералната машина
Как ефективно да почистим пералната машина

Чистотата у дома е от висока важност, това е факт. Тя обаче не се поддържа просто ей така. От хигиената у дома зависи дори здравословното ни състояние. Нашето и това на семейството ни.

Една част от хигиената у дома се поддържа от различни електрически уреди. Такова устройство е пералнята.

Виж още

Как да се справим с петната от кафе
Как да се справим с петната от кафе

Колкото и да внимаваме, рано или късно е много вероятно да разлеем кафе върху килим, канапе, калъфка на възглавница, покривка или друг тип текстил, който е скъп за нас.

Едва ли има някой, който не е преживявал ужаса от разливащото се кафе върху любимия диван например. И тъй като ние сме сигурни, че това се е случвало на всички, държим да уточним как точно да се справите с „белята“, без да се налага да изхвърлите цялата тапицерия на мебелите.

Виж още

7 неща, които професионалистите чистят всеки ден у дома
7 неща, които професионалистите чистят всеки ден у дома

Домът е място, което иска постоянна грижа и внимание, стане въпрос за чистота и хигиена. За да бъде и вашият дом достатъчно добре поддържан, без да се налага да се превръщате в маниаци на тази тема е нужно да следвате няколко основни стъпки за тази цел.

Всяка една от тях касае основни моменти и етапи от почистването на дома, но в същото време е достатъчно елементарна, за да се върши всеки ден и това да не ви натоварва прекалено много.

Виж още

Уникални трикове за почистване, които всяка домакиня трябва да знае
уникални трикове за почистване

Чистенето у дома не е просто задължение, то е изкуство, то е трик и специaлно умение, което е крайно нужно. Когато не разполагате с достатъчно време да изчистите всяка стая, всеки ъгъл и кът на дома си така, както ви се иска – качествено и лесно.

За тази цел обаче опитът на домакини от цял свят е създал редица разнообразие от начини и специални трикове за почистване.

Виж още

Как да изчистим фурната – топ 5 съвета
топ 5 съвета за изчистване на фурната

Едно от най-посещаваните помещения в дома е кухнята. Всеки „наминава“ от там поне по няколко пъти на ден, независимо дали става дума за готвене или просто за леко похапване.Кухнята е и сред стаите, които се „захабяват“ най-бързо и имат нужда от редовна поддръжка и често почистване.

Не става дума единствено за самото помещение, плодовете, масата и други повърхности, които често за замърсяват.

Виж още

Триковете за рядко, но ефективно чистене на дома
ефективно почистване

За всички онези, които изпитват трудност в намирането на достатъчно време, в което да почистят жилището си, това е напълно разбираемо. Понякога, независимо дали живеем в малък апартамент и пространство изпитваме нежелание или трудности в основното му почистване.

В наши дни това е напълно разбираемо, тъй като сме доста по-заето, отколкото ни се иска и рядко успяваме да отделим достатъчно време на дома си и неговия приятен вид.

Виж още

Как да спестим време при изчистване на стъклата с 1 лесен трик
Изчистване на стъкла трик

Времето е основната мерна единица и цена, която плащаме, при всеки опит да почистим дома си качествено. Когато говорим за чистене на къщата или апартамента сме наясно, че това е процес, изискващ далеч повече процедури, отколкото си мислим.

За да спестим обаче време и в същото време да успеем да почистим жилището си, за да заприлича то на пример за подражание често са ни нужни трикове, които да ни улеснят в процеса.

Виж още

Високоскоростно изчистване на кухнята
Бързо почистване на кухня в София в домашни условия

Как да се справим с петната? Как да съумеем да предотвратим наслояването на котлен камък в мивката, приборите и останалата посуда и плотове в кухнята? Как да почистим фурната и котлоните? И най-важното – как да го направим за нула време.

Високоскоростното почистване на кухенския блок и останалата част от уреди там е нещо, в което сме влагали часове. В същото време ефектът е твърде кратък, след което процедурата е нужно да се повтори отново и отново.

Виж още

11 тайни на домашната чистота, които мнозина не знаят
11 тайни домашно почистване

Да, това често изглежда мисия невъзможна, но все пак нещо, което трябва да се свърши рано или късно. Това е домашното почистване. Да, точно онова, което избягвате често, поради прости причини – дългото време и труд, които то изисква.

Въпреки това има редица начини, които могат да улеснят почистването на къщата или апартамента. В случай, че не сте се срещали с тях, ето някои от най-важните и ефективни.

Виж още

Отстраняване петна от килими
премахване на петна от килима

Петната по килима у дома – враг номер едно на приятната атмосфера вкъщи. Видът и броят на петната може да бъде безчетен. Не е нужно да сме детективи или следотърсачи, за да разберем причината за появилото се в хола или в спалнята петно на килима.

За съжаление обаче, понякога сме безсилни и не познаваме триковете, с които сами да почистим бъркотията след парти с приятели, детски рожден ден, развълнуван домашен любимец или разлята чаша вино. Ето защо ни има и нас...

Виж още

7 съвета за почистване на банята у дома
7 съвета за почистване на банята у дома

Почистването на банята вкъщи е едно от най-важните неща сред хигиенните процедури, абсолютно неотложни за дома. Важен момент е как да поддържаме изчистената баня чиста за възможно по-дълъг период от време. Твърде лесно е да кажем, че просто не трябва да се цапа.

Но допълнителните замърсители се крият дори във водата. Колкото и да не ни се иска, водата и минералите, които се състоят в нея са едни от основните причинители на упорити замърсявания в банята.

Виж още