11 тайни на домашната чистота, които мнозина не знаят

11 тайни чистота вкъщи

Да, това често изглежда мисия невъзможна, но все пак нещо, което трябва да се свърши рано или късно. Това е почистване на домове на топ цени. Да, точно онова, което избягвате често, поради прости причини – дългото време и труд, които то изисква.

Въпреки това има редица начини, които могат да улеснят почистването на къщата или апартамента. В случай, че не сте се срещали с тях, ето някои от най-важните и ефективни.

Пробвайте следните хитрини

 • Гумичка за моливи би могла лесно да премахне всякакъв вид отпечатъци от пръсти (особено, когато са мазни) от монитора на компютъра, телевизора или друго стъклени повърхности. Факт е – звукът при използването на гума върху стъкло може да бъде неприятен за някои, но каузата си струва.
 • Огледалото в банята ви няма да се „поти“ ако сте намазали малко пяна за бръснене предварително. Няма да можете да пишете по него с пръсти, но пък ще имате далеч по-чисто на вид огледало.
 • миене на прозорци цени
 • Чистете стъклата на прозорците си, когато са в сянка. Така ще избегнете бързото изсъхване и оставането на следи от течността.
 • Чистенето на миялната машина може да се превърне в драма. Особено, когато след почистените съдове се налага да почиствате самата миялна машина. За да се справите с тази задача просто изсипете чаена чаша оцет по време на първата фаза на почистване. След това прибавете лъжици сода по време на втория цикъл.
 • Петната от кафе и чай, които сте забравили да измиете добре се превръщат в тъмни призраци, които отказват да си отидат от повърхността на чашите ви. Можете да се справите с тях чрез сода. Поставена на гъба за миене на чинии и в комбинация с нежни кръгови движения петната от кафе и чай ще се изпарят.
 • Безопасно почистете клавиатурата на компютъра си и лаптопа с помощта на микрофибър кърпа и оцет.
 • Петната от вода върху дърво оставят неприятни белезникави следи. Как да се справим с тях? Нужен е сешоар, с който да изсушим достатъчно добре петната, след което с помощта на олио и кърпа ще можете да осигурите нужната влажност и блясък на дървото.
 • Проблеми с френската преса за кафе или цедката за чай? Задържат нежеланите цветове от течностите? Начинът да се справите с това е твърде лесен, за да не го споменем в този уникален списък с идеи. Просто потопете нужните части във вода с лимонова киселина за около час. Ефектът ще бъде точно това, което очаквате – блясък и чистота.
 • Дупките, които сте направили по време на ремонта в бялата стена можете да попълните с паста за зъби. Така, дори да сте сбъркали и направили няколко излишни дупки в стената, няма причини за притеснение.
 • Тиксото и особено широколентовото е страхотен начин, който ще се справи с остатъците от залепващи ленти по стъкло или огледало.
 • Тъмните петна и наслоявания, които остават по долната част на дръжката на четката за зъби често се дължи на пластмасовите държачи и влагата, която остава на дъното им. За да се справите с този проблем е нужна една лесна и кратка стъпка. Третирайте и налейте малко кислородна вода, като това ще се справи с нежеланите петна.