3 трика за блестящ от чистота и ароматизиран хладилник

3 трика за блестящ от чистота и ароматизиран хладилник

Поне веднъж в годината ви се е случвало да отворите вратата на хладилника и да бъдете застигнати с миризма, подобна на онази, носеща се от боклукчийските кофи. Това най-често е резултат от храни и напитки, намерили си убежище за дълго време във вашия хладилник. Най-вече след коледните празници това се случва в почти всеки дом.

Разбира се, и за това неприятно явление са били открити методи и то без да бъдат използвани вредни химични препарати, а единствено с помощта на натурални вещества.

Трикове за чисти и ароматизирани хладилници

  1. Първото и най-важно нещо, което трябва да направите

Преди перманентно да се сбогувате с нечистотиите и лошите миризми, е да почистите своя хладилник. Изхвърлете на боклука всички онези отворени кутии, чиито срок на годност е изтекъл, нарязани мезета, оставени от няколко дни да съхнат, отворено вино, от което се носят кисели нотки и какво ли не още.

Важно е да почистите внимателно и старателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода. Содата, освен че премахва остатъците от храна, тя притежава свойството също така да неутрализира лошите миризми. А нима не е точно това, което вие желаете като краен резултат?!

  1. Неутрализирайте силните миризми в хладилника

В случай, че содата не успява да се справи с тази нелека задача, то значи е настъпил моментът, в който да се отправите към по-тежката артилерия. Предлагаме ви да поставите в купичка или друг съд прясно смляно кафе, което да престои в хладилника за не по-малко от 24 часа. Може би сте чували, но качето се използва дори в парфюмерийния бранш, тъй като то притежава способността да неутрализира какви ли не миризми.

  1. Разпръснете приятен аромат във вашия хладилник

След като вече сте изхвърлили развалената храна, почистили сте внимателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода и сте оставили прясно смляно кафе, което да неутрализира неприятните миризми, ако има такива, то значи идва ред на последната стъпка, а именно частта с ароматизирането.

чист хладилник

Ванилията е идеално средство, с което ще придадете нотки на свежест. Предлагаме ви да използвате течна ванилия, в която да накиснете късче памук и да го оставите за няколко часа. Сами няма да повярвате колко приятен аромат ще се носи от вашия хладилник, още щом отворите неговата врата.

В случай, че имате нужда от по-силна и натрапчива миризма, то ние ви предлагаме лимон или оцет. Пригответе се обаче за нещо далеч по-агресивно, в сравнение с нежните ванилови нотки.

Вярваме, че тези три трика ще способстват за това хладилникът у дома да се превърне в любим електроуред.