3 трика за блестящ от чистота и ароматизиран хладилник

3 трика за блестящ от чистота и ароматизиран хладилник

Поне веднъж в годината ви се е случвало да отворите вратата на хладилника и да бъдете застигнати с миризма, подобна на онази, носеща се от боклукчийските кофи. Това най-често е резултат от храни и напитки, намерили си убежище за дълго време във вашия хладилник. Най-вече след коледните празници това се случва в почти всеки дом.

Разбира се, и за това неприятно явление са били открити методи и то без да бъдат използвани вредни химични препарати, а единствено с помощта на натурални вещества.

1. Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, преди перманентно да се сбогувате с нечистотиите и лошите миризми, е да почистите своя хладилник. Изхвърлете на боклука всички онези отворени кутии, чиито срок на годност е изтекъл, нарязани мезета, оставени от няколко дни да съхнат, отворено вино, от което се носят кисели нотки и какво ли не още.

Важно е да почистите внимателно и старателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода. Содата, освен че премахва остатъците от храна, тя притежава свойството също така да неутрализира лошите миризми. А нима не е точно това, което вие желаете като краен резултат?!

2. Неутрализирайте силните миризми в хладилника – в случай, че содата не успява да се справи с тази нелека задача, то значи е настъпил моментът, в който да се отправите към по-тежката артилерия. Предлагаме ви да поставите в купичка или друг съд прясно смляно кафе, което да престои в хладилника за не по-малко от 24 часа. Може би сте чували, но качето се използва дори в парфюмерийния бранш, тъй като то притежава способността да неутрализира какви ли не миризми.

3. Разпръснете приятен аромат във вашия хладилник – след като вече сте изхвърлили развалената храна, почистили сте внимателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода и сте оставили прясно смляно кафе, което да неутрализира неприятните миризми, ако има такива, то значи идва ред на последната стъпка, а именно частта с ароматизирането.

Ванилията е идеално средство, с което ще придадете нотки на свежест. Предлагаме ви да използвате течна ванилия, в която да накиснете късче памук и да го оставите за няколко часа. Сами няма да повярвате колко приятен аромат ще се носи от вашия хладилник, още щом отворите неговата врата.

В случай, че имате нужда от по-силна и натрапчива миризма, то ние ви предлагаме лимон или оцет. Пригответе се обаче за нещо далеч по-агресивно, в сравнение с нежните ванилови нотки.

Вярваме, че тези три трика ще способстват за това хладилникът у дома да се превърне в любим електроуред.