Високоскоростно изчистване на кухнята

Високоскоростно изчистване кухня

Как да се справим с петната? Как да съумеем да предотвратим наслояването на котлен камък в мивката, приборите и останалата посуда и плотове в кухнята?

Как да почистим фурната и котлоните?

И най-важното – как да го направим за нула време.

Високоскоростното почистване на кухенския блок и останалата част от уреди там е нещо, в което сме влагали часове. В същото време ефектът е твърде кратък, след което процедурата е нужно да се повтори отново и отново.

За да не се стига до маниакални ситуации, в които вие прекарвате безброй часове всяка седмица само в чистене и то само на кухнята тук ще предложим няколко бързи варианта за високоскоростно почистване на апартамент в София.

Много често тайната се крие в препаратите, Не веднъж сме препоръчвали домашно приготвените такива, с помощта на сода за печене и оцет. Тази смес ще реши бързо голяма част от проблемите ви с наслоявания и водни петна по приборите, гладките плотове, а в добавка с лимонов сок всичко почистено ще придобие и уникален и неповторим аромат на свежест.

На практика в кухнята има няколко неща, които се замърсяват редовно и няма как да избегнем този етап от процесите, които се извършват там. Това са зоните около мивката, съдомиялната и готварската печка. Сместа от сода и оцет върши перфектна работа за всички зацапани места, вследствие от засъхнала вода (в която има доста котлен камък, оставящ бял отенък), както и за готварската част на това помещение.

Друг супер бърз начин да почистим упоритите наслоявания около мивката, фурната и котлоните е като използваме сока от прясно изцеден лимон. Той действа бързо и перфектно срещу петна, вследствие на снощното късно готвене за гостите днес.

Независимо колко упорити ви се струват мазните петна, напръскали цялата повърхност на готварския плот, сокът от лимон ще се справи толкова лесно, че вероятно ще ви остане достатъчно време да прочетете книга или да изгледате епизод от любимия сериал, седейки на домашния диван.

Ако петната ви се сторят доста по-сериозни, добавете содата. С нейна помощ можете да се справите супер бързо и лесно с остатъците, които са покрили вътрешността на чисто новата ви фурна. Независимо колко внимателно и чисто готвите, това са неизбежни резултати, с които трябва да се справим абсолютно навреме, за да не се задълбочат проблемите и почистването да стане още по-трудно.

Сокът от лимон ще се справи лесно и с онези повърхности които са твърде видими, за да бъдат оставени просто ей така. Това са всички стъклени повърхности, чаши, кани за вода и вино или пък прибори.

Цялата гениалност в тези методи е, че водят до качествено, но и най-важното до бързо почистване на всички повърхности в кухнята, като след себе си оставят усещане за чистота и неподправена свежест (особено сокът от лимон). Под тяхното влияние попадат и всички трудно достъпни места, за които можете да се сетите. С тяхна помощ почистването на кухнята се случва абсолютно бързо и без да има нужда да пренареждате ежедневната си програма.